Възможно ли е покритието положено в Стрелча преди четири години да е свършило живота си Фаровете са с крушки ксенон китайчета 35вата Затворени са предполагам добре защото нямам запотяване Ако покритието от стрелча държи остава крушките да са дали вече фира Отначало фаровете блеснаха но сега с времето светлината направо изчезна
Известие
Collapse
No announcement yet.
Много слабо светят късите ксенонови светлини 166, не знам защо ...
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщениеВъзможно ли е покритието положено в Стрелча преди четири години да е свършило живота си Фаровете са с крушки ксенон китайчета 35вата Затворени са предполагам добре защото нямам запотяване Ако покритието от стрелча държи остава крушките да са дали вече фира Отначало фаровете блеснаха но сега с времето светлината направо изчезна
Обикновено със стареенето ксеноните започват да светят с по-виолетова светлина.
Ако не е от крушките, или са прашасали или покритието се е влошило. Ако ги ползваш, като дневни, може и това да се е случило.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеСмени поне едната крушка и направи сравнение. Ако не е от крушката ще си имаш резерва.
Обикновено със стареенето ксеноните започват да светят с по-виолетова светлина.
Ако не е от крушките, или са прашасали или покритието се е влошило. Ако ги ползваш, като дневни, може и това да се е случило....
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
Comment
-
Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщениеС времето светлината на ксеноновата крушка намалява значително, но основния проблем (поне при мен) се оказа дебелия слой прах върху рефлектора на лупата. Почистването му си е живо приключение, но оправя нещата.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Аз реших проблема с фаровете по малко нестандартен начин. На всички ни е ясно как се олюпва рефлектора над крушката, но отдолу покритието е на 90% добро, просто обърнах рефлетора .
Фабрично е предвиден да се обръща за коли с обратна дирекция, като едновременно с това се обръща и ламаринката пред него. Естествено аз я оставих така, но изправих чопчето което започва да пречи, като го наложите ще видите за кое става дума.
И така без много усилия си имаме на 90% прилични фарове, прави си пак добрия светлинен сноп както си е по принцип.
Успех на всички, ако имате въпроси питайте.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
На вас горят ли ви често предните габаритни крушки Постоянно горят и слагам какви ли не Последно сложих от тия с четирите диодчета И те заминаха Неща да слагам Н6 че ще жълтее светлината Но вече незнам какво да слагам Каквото сложа максимум половин година и поне едната е аут До седем осем месецата са изгорели и двете Дайте съвет за трайни и долу горе с бяла светлина крушкиALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
-
Аз съм с тия скъпите Филипси Blue Vision май се водеха, не са чисто бяло ама не са и толкова жълти и вече повече от година си работят. Провери си самите букси да не са разхлабени и от това да горят че моята едната прекъсваше и ту светеше единия габарит ту угасваше.Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000
Comment
-
Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщениеНа вас горят ли ви често предните габаритни крушки Постоянно горят и слагам какви ли не Последно сложих от тия с четирите диодчета И те заминаха Неща да слагам Н6 че ще жълтее светлината Но вече незнам какво да слагам Каквото сложа максимум половин година и поне едната е аут До седем осем месецата са изгорели и двете Дайте съвет за трайни и долу горе с бяла светлина крушки
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Уж съм със ксенон и не би трябвало да е от прегряване но ако се окаже това причината ще трябва да сложа модул за дневните светлини при което да не се активират габаритите Сега пак взех от тези с четири пъпки светлини (от всичките страни) и ако пак дадат рано фира ще мисля за модул Не вярвам да е от хлабави букси защото едната е директно запоена в буксата защото пластините вътре не ставахаALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
-
Горят, защото не са проектирани да работят при 30 гр. околна температура. Слагай един модул за 20 лв да пали дългите на 20% и ще се родиш.
Аз откакто съм с такъв модул и ксенона си ми работи и габаритите са си здрави и не мисля дали не съм забравил да пусна фаровете.
Толкова много удобства на цената на 20 лв си е без пари
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеГорят, защото не са проектирани да работят при 30 гр. околна температура. Слагай един модул за 20 лв да пали дългите на 20% и ще се родиш.
Аз откакто съм с такъв модул и ксенона си ми работи и габаритите са си здрави и не мисля дали не съм забравил да пусна фаровете.
Толкова много удобства на цената на 20 лв си е без париИсторията започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo
Comment
-
Първоначално публикувано от kabamitov Покажи съобщениесамо да допълня незнам дали сте забелязали но когато е с LED габарити и имаш модул модула не пали а само писка от време навреме върнах си старите крушки с нажежаема жичка и от тогава нямам проблеми иначе ми побеля косата докато се сетя защо прави така
А ти би могъл да си сложиш LED габаритите и да свържеш управляващия вход на DRL модула в токовия кръг на някой от задните габарити или да сложиш едно съпротивление успоредно на LED крушката.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment